در اینجا مسخ زیبایی کوه بدر و پریشان می‌شوید

در اینجا مسخ زیبایی کوه بدر و پریشان می‌شوید + بهمن 1401

اگر به دنبال یک مقصد گردشگری عالی در غرب کشور هستید که علاوه بر طبیعت زیبا و حیرت‌انگیز، با آبشارها و چشمه‌های فراوان اوقات دلپذیری را در این روزهای گرم تابستان برای شما فراهم کند، به کوه بدر و پریشان و منطقه حفاظت شده در دامنه این کوه‌ها سفر کنید.

کوه بدر و پریشان

در مرز بین استان کرمانشاه و استان کردستان، بین شهرهای سنقر و قروه، منطقه حفاظت شده‌ای وجود دارد که با کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده، چشمه‌های فراوان و آبشارهای بی‌نظیر چشم‌انداز شگفت‌انگیزی را رقم زده‌اند. زیباترین بخش این مجموعه کوه بدر و پریشان است که تصویری رویایی در میان‌دشت‌های این منطقه خلق کرده است.

کوه بدر و پریشان

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که کوه بدر و پریشان تنها نام یک کوه است که در منطقه حفاظت شده بدر و پریشان واقع شده است درحالی‌که این‌گونه نیست. این منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع مملو از کوه‌های مختلف و قله‌های بسیار است. کوه بدر و پریشان نیز در واقع دو کوه با قله‌های متفاوت با نام‌های قله بدر و قله پریشان است که مسیر بالارفتن از هر کدام زیبایی‌ها و جذابیت‌های منحصربه‌فردی دارد.

منطقه حافظت شده بدر و پریشان

۴۳ هزار هکتار مساحت منطقه حفاظت شده بدر و پریشان است. منطقه‌ای که در فاصله دوازده کیلومتری جنوب شهر قروه واقع شده است. کوه بدر و پریشان یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری قروه است. این منطقه کوهستانی که با آب‌وهوای خنک خود هر ساله میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران می‌شود دارای کوه‌های صخره‌ای، دره‌های کم‌عمق، تپه‌ماهورها و ارتفاعات به هم پیوسته است.

ارتفاع کوه‌های منطقه حفاظت شده بدر و پریشان از ۲۰۰۰ تا ۳۲۹۸ متر متغیر است. چشمه‌های این منطقه که در هر گوشه و کناری از آن وجود دارند زیبایی خاصی به منطقه بخشیده‌اند. چشمه شاه‌پسند، چشمه‌های شمالی کوه بدر، چشمه کبود، چشمه پناهگاه پریشان تنها چند نمونه از چشمه‌های منطقه حفاظت شده بدر و پریشان هستند.

گاهی حتی در تابستان هم قله بدر برف دارد

همین فراوانی در تعداد چشمه‌ها که آب جاری از آن‌ها باعث شکل‌گیری آبشارهای متعدد کوچک و بزرگ در این منطقه شده، پناهگاه امنی برای گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری نیز فراهم کرده است. همین تنوع در پوشش گیاهی و جانوری در این منطقه ۴۳ هزارهکتاری و چشم‌اندازهای بی‌نظیر طبیعی باعث شد که مسئولین کشور در سال ۱۳۷۵ منطقه بدر و پریشان را به یک منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست تبدیل کنند.

چند سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۵ نیز این منطقه بدر و پریشان به طور کامل به یک منطقه حفاظت شده تبدیل شد. شهرستان قروه قسمت عمده این منطقه را در حوزه استحفاظی خود دارد و قسمتی از آن نیز تحت حوزه استحفاظی شهرستان سنقر است.

مسیر قله بدر و قله پریشان یکی از زیباترین مسیرها برای کوهنوردی در این منطقه است که هم از شهرستان سنقر و هم از شهرستان قروه دسترسی به آن امکان‌پذیر است. مسیر کوه بدر آبشار زیبای کانی وجود دارد که سرچشمه آن چشمه شاه‌پسند است. آب این چشمه در سرتاسر مسیر جریان دارد و علاوه بر ایجاد یک مسیر کوه‌پیمایی فوق‌العاده به خنک‌تر شدن هوای منطقه نیز کمک کرده است.

پوشش گیاهی منطقه بدر و پریشان بسیار خاص است

پوشش گیاهی

گون، مرزه، کما، انواع لاله‌ها، نخود سیاه، گیاهان علفی چند ساله، درختچه بادام وحشی، ریواس، نسترن وحشی، جگن و سازو، زنبق، فرفیون، میخک، کنگر، شکرتیغال، گل ماهور، زول، شقایق، جاشیر، کلاه میرحسن، گندمیان، کنگر فرنگی، انواع گونه‌های گرامینه، پوا، ملیکا و استیپا از جمله گونه‌های گیاهی شناسایی شده در کوه بدر و پریشان هستند.

گونه‌های جانوری

تا کنون ۱۳ گونه پستاندار، ۸ گونه خزنده، ۴۲ گونه پرنده و ۳ گونه ماهی در این منطقه شناسایی شده است که شامل کل و بز، روباه، گرگ، شغال، گراز، خرگوش، تشی، گربه وحشی، انواع جوندگان، لاک‌پشت، مار و مارمولک است. کل و بز گونه‌های شاخص منطقه هستند. از انواع گونه‌های پرندگان کوه بدر و پریشان می‌توان به قرقی، طرقه، دلیجه، شاهین، عقاب، سارگپه، کبوترسانان، جغد، کلاغ نوک سرخ، شبگرد، شانه‌به‌سر، دارکوب و کبک اشاره نمود.

گونه های جانوری بدر و پریشان بی نظیر است

سخن آخر

سفر به منطقه حفاظت شده بدر و پریشان و کوه بدر و پریشان در این روزهای گرم و داغ تابستانی و شاید چند شب اقامت در دل طبیعت می‌تواند به سلامتی شما کمک کند و مقصدی عالی برای اینکه بدانید تابستان کجا بروید، باشد.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *