هلی خورشت با گوجه سبز + بهمن 1401
|هلی خورشت با گوجه سبز + بهمن 1401
بهار که از راه میرسد عطر تی تی همه جا را پر میکند؛ تی تی در گویش مازندرانیها همان شکوفه درختان سیاه ریشه است. درختانی مانند گوجه سبز که در شمال به آلوچه شناخته میشود در بهار چشمها را خیره خود میکند.

فصل گوجه سبز یا آلوچه از راه رسیده است؛ میوه پرطرفداری که دهانتان را آب میاندازد. با این میوه میتوان حتی خورشت هم درست کرد. با مجله اینترنتی کوبههمراه باشید تا هلی خورشت با گوجه سبز را یاد بگیرید.
عناوین مطلب
برای تهیه هلی خورشت با گوجه سبز چه چیزی لازم داریم؟
این روزها پای نوبرانه خوش آب و رنگ و پرطرفدار گوجه سبز به بازار میوه و سینیهای دستفروشان میوه باز شده است. این میوه کوچک و آبدار، بر اساس یافتههای قدیمی، قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینیها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند.
در بیشتر نقاط ایران بهویژه شمال کشور به گوجه سبز آلوچه میگویند و از این میوه به صورت تازه و پخته در خورشتها استفاده میکنند.
طرز تهیه هلی خورشت با گوجه سبز
اما در مازندران با هلی یا همان آلوچه خورشت هم درست میکنند که به آن «هَلی قورو» یا «هلی خورشت» میگویند.
- برای تهیه این خورشت از گوجه سبز، نعنا خشک، پیاز و سیر و تخم مرغ، شکر، نمک، فلفل و زردچوبه استفاده میکنند.
- ابتدا گوجه سبزهای شسته شده را همراه ۳ لیوان آب در قابلمه میریزند و به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه میجوشانند تا گوجهها کاملا له شوند.
- گوجه سبزها را از یک صافی یا آبکش رد میکنند تا هسته و پوست آنها گرفته شود.
- سپس پیاز و سیر فراوان را خرد میکنند و با روغن تفت میدهند. کمی زرد چوبه نیز اضافه میکنند.
- در مرحله بعد گوجه سبزهایی که از صافی رد کردهاند به سیر و پیاز اضافه میکنند تا با حرارت ملایم خوب بپزد و جا بیفتد.
- چنانچه آلوچه خیلی ترش باشد به دلخواه کمی شکر هم اضافه میکنند تا خورشت ملس شود.
- سپس نعنا داغ را به آن اضافه میکنند و در پایان دوعدد تخم مرغ به خورشت میزنند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دستورها و ترفندهای آشپزی علاقه دارید، چه کنیم تا کباب کوبیده خوشطعم شود؟ را بخوانید.