قرار نیست همیشه قورمه سبزی با گوشت بپزد و عالی باشد، یک وقتهایی هم ممکن است مهمان گیاهخوار داشته باشیم یا گوشت قرمز برایمان ضرر داشته باشد یا اصلا گوشت در دسترس نداشته باشیم.

قورمه سبزی جزو غذاهای ملی و محبوب ایرانی است که گوشت از مواد اصلی آن محسوب میشود. گاهی برخی افراد به دلایل پزشکی از خوردن گوشت منع میشوند و فکر میکنند به همین دلیل باید خوردن خورشتهای خوشمزهای مانند قورمه سبزی را کنار بگذارند. اما نخوردن گوشت به معنی محرومیت از خوردن غذاهایی مانند قورمه سبزی نیست. در این مطلب، برایتان خواهیم گفت چطور قورمه سبزی بدون گوشت درست کنید. با مجله اینترنتی کوبههمراه باشید.
مواد لازم برای قورمه سبزی بدون گوشت
- سبزی قورمه (تره، جعفری، شنبلیله، اسفناج یا برگ چغندر) ۳۵۰ گرم
- لوبیا قرمز ۱۵۰ گرم
- پیاز ۱ عدد متوسط
- لیمو عمانی ۴ عدد
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه قورمه سبزی بدون گوشت
مرحله اول
برای جلوگیری از نفخ شکم، لوبیا را از شب قبل بخیسانید و آب آن را نیز چند بار عوض کنید. سپس، آن را نیم ساعت بپزید و آبکش کنید.
مرحله دوم
سبزی قورمه سبزی را بشویید و خرد کنید. سپس، سبزی خردشده را در ظرف مناسب سرخ کنید. یادتان باشد هر چقدر سبزی بیشتر سرخ شود، خورشت قورمهسبزی خوشرنگتر میشود.
مرحله سوم
پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا طلاییرنگ شود. حالا سبزی سرخشده را به همراه لوبیا داخل قابلمه بریزید و فلفل و زردچوبه را نیز اضافه کنید. سپس، همه مواد را با هم تفت دهید.
مرحله چهارم
در این مرحله، سهچهارم قابلمه را پر از آب کنید و حرارت آن را زیاد کنید. بعد از جوش آمدن خورشت شعله را کم کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید غذا کاملا جا بیفتد.
مرحله پنجم
نیم ساعت قبل از برداشتن خورشت از روی حرارت، لیموعمانیها را بشویید، آنها را به دو نیم تقسیم کنید و دانههای آنها را درآورید. سپس، لیموعمانیها را به همراه نمک داخل قابلمه بریزید. پس از نیم ساعت، میتوانید غذا را از روی حرارت بردارید و سرو کنید. برای دیدن دستورهای غذایی بیشتر طرز تهیه مانی پلو خوشمزه دامغانی را بخوانید.
نکات طلایی در پخت قورمه سبزی بدون گوشت
- در صورت تمایل میتوانید در این خورشت به جای گوشت از قارچ یا سویا استفاده کنید.
- به جای لوبیا قرمز میتوانید از لوبیا چیتی یا لوبیا کشاورزی هم استفاده کنید.
- اگر دوست دارید طعم خورشت ترشتر شود در آخر به آن کمی آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید.
پیشنهاد مطالعه: این غذا را در کنار سادهترین روش تهیه ترشی لبو + ویدیو نوش جان کنید.