خواص برنج قهوه ای از درمان دیابت تا کاهش وزن + بهمن 1401
|خواص برنج قهوه ای از درمان دیابت تا کاهش وزن + بهمن 1401
در مقایسه با برنج سفید برنج قهوهای به زمان پخت و آب بیشتری نیاز دارد. توجه به این نکته ضروری است که برنج قهوهای به دلیل روغنهای طبیعی موجود در سبوس، ماندگاری کوتاهتری نیز نسبت به برنج سفید دارد.

خواص برنج قهوه ای بسیار متنوع و فراوان است. این برنج بر خلاف برنج سفید قسمتهای مغذی خود را در فرآیند فرآوری از دست نداده است. با ما در مجله اینترنتی کوبههمراه باشید تا از این خواص گسترده آگاه شوید.
چرا برنج قهوهای انتخابی ایدهآل است؟
برنج قهوهای یک برنج سبوسدار است که لایه بیرونی سبوس، جوانه و اندوسپرم داخلی آن دست نخورده است، برخلاف برنج سفید که سبوس و جوانه آن حذف شده است. این یک جایگزین کمتر فرآوری شده و مغذیتر برای برنج سفید است.
لایه سبوس برنج قهوهای سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان است. این مواد مغذی اضافی مانند ویتامینهای B، منیزیم و فسفر را فراهم میکند. این میکروب حاوی چربیهای سالم، ویتامین E و ترکیبات مفید مختلف است.
خواص برنج قهوه ای
برنج قهوهای به دلیل حداقل فرآوری، ارزش غذایی بیشتری نسبت به برنج سفید حفظ میکند. طعمی آجیلی و بافتی جویدنی دارد. برنج قهوهای انتخاب سالمتری نسبت به برنج سفید است زیرا حاوی فیبر بیشتری است که به هضم غذا و تنظیم سطح قند خون کمک میکند. همچنین برنج قهوهای باعث افزایش آهستهتر و مداوم سطح قند خون میشود.
۱.مواد مغذی
برنج قهوهای یک غذای مغذی است که چندین ماده مهم معدنی را فراهم میکند. این ماده غذایی منبع خوبی از فیبر رژیمی است که حاوی فیبر محلول و نامحلول است که به هضم کمک کرده و روده را تقویت میکند. همچنین حاوی مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر و سلنیوم و =ویتامینهایی مانند ویتامین B (تیامین، نیاسین و ویتامین B6) است.
۲.سرشار از آنتی اکسیدان
خواص برنج قهوه ای به مواد معدنی آن محدود نمیشود چرا که حاوی آنتی اکسیدانهای طبیعی مانند ترکیبات فنولیک و فلاونوئیدهاست که به محافظت از بدن در برابر استرس اکسیداتیو و کاهش خطر بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان و دیابت کمک میکند.
۳.شاخص گلیسمی پایین
در مقایسه با برنج سفید، برنج قهوهای دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینتری است، به این معنی که باعث افزایش آهستهتر و ثابتتر سطح قند خون میشود. این مورد از خواص برنج قهوه ای باعث میشود که برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانیکه قصد مدیریت سطح قند خون خود را دارند، گزینه مطلوبی باشد.
۴.مدیریت وزن
محتوای فیبر موجود در برنج قهوهای به تقویت احساس سیری کمک میکند و به طور بالقوه به مدیریت وزن و کاهش خطر پرخوری منجر خواهد شد.
۵.سلامت قلب
برنج قهوهای به دلیل داشتن فیبر بالا و وجود ترکیبات محافظ قلب، برای سلامت قلب در نظر گرفته میشود. مصرف برنج قهوهای به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به کاهش سطح کلسترول، کاهش خطر بیماری قلبی و بهبود سلامت کلی قلب و عروق کمک کند.
۶.سلامت گوارش
فیبر موجود در برنج قهوهای با تسهیل حرکات منظم روده، هضم سالم را تقویت میکند. خواص برنج قهوه ای به جلوگیری از یبوست و حمایت از سیستم گوارشی سالم کمک میکند.
توجه به این نکته مهم است که برنج قهوه ای به دلیل داشتن لایه سالم سبوسدار، ممکن است در مقایسه با برنج سفید، زمان بیشتری برای پخت نیاز داشته باشد. علاوه بر این، افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن باید اطمینان حاصل کنند که برنج قهوهای فاقد گلوتن را برای جلوگیری از هرگونه حساسیت احتمالی انتخاب کنند.
به طور کلی، خواص برنج قهوه ای در رژیم غذایی فواید سلامتی متعددی داشته و به یک برنامه غذایی کامل و مغذی کمک میکند.
پیشنهاد مطالعه: آیا مضرات گوشت سفید از گوشت قرمز بیشتر است؟ را بخوانید.