خرید خانه های وام دار + بهمن 1401

خرید خانه های وام دار + بهمن 1401

خرید خانه وادار امروزه بسیار رواج پیدا کرده و طرفداران خاص خود را دارد؛ اما لازم است بدانید این مدل خرید خانه خانه دارای معایبی نیز هست.

خرید خانه های وام دار

Buying mortgaged houses این روزها به دلیل افزایش قیمت خانه و بودجه کم افراد، مرد اقدام به خرید خانه های وام دار می‌کنند؛ اما همه افراد باید بدانند خرید این نوع ملک شرایط خاص خود را داشته و دارای یک‌سری ویژگی‌های خوب و بد است. همراه مجله اینترنتی کوبهباشید.

خرید خانه های وام دار

خانه‌ای که وام دارد، به خانه‌ای گفته می‌شود که فروشنده بر روی آن وام‌گرفته و سند خانه را به‌عنوان وثیقه در رهن بانک گذاشته است. اما خرید این خانه‌ها یک مشکل بسیار بزرگ داشته و آن هم در دسترس نبودن سند هنگام فروش است. در واقع عملاً فروشنده نمی‌تواند سند خانه را به نام شما کند.

معایب خرید خانه های وام دار

  • همان‌طور که بیان شد این نوع ملک سند رسمی ندارد؛ بنابراین خریدار تا مادامی که اقساط وامش را تسویه نکن، مالک رسمی ملک نیست و حق فروش ملک را ندارد.
  • دومین مورد از معایب آن است که در این‌گونه معاملات امکان سوءاستفاده بسیار زیاد است. زیرا فروشنده می‌تواند بدون خبردار شدن خریدار، با دادن وکالت بلاعزل به چند خریدار، ملک را هم‌زمان به چندین نفر بفروشند.

معایب خرید خانه های وام دار

 برای کم‌کردن خطرات این معامله باید چه‌کار کرد؟

فک رهن و طرح «رها»

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای کاهش این‌گونه معاملات می‌توانید انجام دهید آن است که از فروشنده بخواهید خانه را فک رهن کند و سپس آن را رسماً به نام شما بزند. برای این کار فروشنده یا باید وامش را به طور کامل تسویه کند که به‌صرفه نیست یا از طرح رها استفاده کند.

بانک مسکن برای مشتریانش این اجازه را قائل شده است که بدون تسویه‌حساب کامل، سپرده‌ای به ارزش ۱۱۰ درصد ارزش اصل بدهی باقیمانده باز کند تا بتواند سند را از رهن بانک خارج کند.

این سپرده تا اتمام پرداخت اقساط غیرقابل‌برداشت است؛ اما بانک برای آن سودی معادل بیشترین سود بانکی مجاز در نظر می‌گیرد. در این حالت در واقع سپرده جای وثیقه را می‌گیرد و سند آزاد می‌شود.

انتقال وام در خرید خانه های وام دار

راه‌هایی که در بالا گفتیم در اکثر موارد قابلیت اجرایی ندارد؛ زیرا ممکن است فروشنده چنین پول نقدی را نداشته باشد یا اصلاً زیر بار این کار نرود؛ بنابراین به همین دلیل برای کاهش ریسک معامله خانه های وام دار بهترین کار آن است که وام را انتقال دهند.

برای انتقال وام هم فروشنده و هم خریدار باید به بانک مسکن مراجعه کنند، فرم‌های مربوطه را پر کنند و بخشی از بدهی را یکجا بپردازند. اگر وام خانه از محل سپرده باشد هنگام انتقال وام باید ده درصد مانده بدهی یکجا پرداخت شود. البته این مبلغ از اصل بدهی وام کم می‌شود.

اما اگر وام از طریق اوراق دریافت شده باشد باید به‌اندازه یک درصد مانده بدهی به بانک کارمزد داده شود. پس از آن گرچه سند همچنان در رهن بانک باقی می‌ماند، اما وام به نام خریدار منتقل می‌شود. بانک هم نامه‌ای به فروشنده و خریدار می‌دهد که می‌توانند با ارائه آن به دفتر اسناد رسمی سند را رسماً به نام خریدار منتقل کنند.

انتقال وام در خرید خانه های وام دار

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی در این موضوع، این ازدواج مجازاتش اعدام است! را مطالعه کنید.

نظری بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *