تهیه دلمه پیاز | انتخابی متفاوت برای دلمه دوستان + بهمن 1401
|تهیه دلمه پیاز | انتخابی متفاوت برای دلمه دوستان + بهمن 1401
دلمه پیاز از انواع دلمههایی است که پس از یک بار تجربه، به لیست همیشگی دلمههای شما اضافه خواهد شد.

اگر از طرفداران دلمه هستید، حتما با انواع دلمههای فلفل، بادمجان، گوجه و برگ مو آشنا هستید. اما تهیه دلمه پیاز میتواند تجربه تازهای برای شما دلمه دوستان باشد. این غذا محبوب دلمه دوستانی است که علاقمند به تجربه مزههای جدید هستند. با ما در مجله اینترنتی کوبههمراه شوید تا با دستور تهیه دلمه پیاز آشنا شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- پیاز: ۴ عدد
- گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم
- لپه: نصف پیمانه ( از ۲ ساعت قبل خیسانده شود.)
- برنج: نصف پیمانه ( از نیم ساعت قبل خیسانده شود.)
- رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
- ادویه کاری، زردچوبه، سماق، نمک، پاپریکا و فلفل سیاه: به میزان دلخواه
- زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
- نعنا خشک: ۴ قاشق غذاخوری
- زرشک: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه دلمه پیاز
یک پیاز برای مواد داخل دلمه و سه پیاز باقیمانده را برای قرار دادن مواد شکمپر کنار بگذارید.
آماده سازی پیازهای شکمپر
برای تهیه دلمه پیاز، پیازها را از وسط به دو نیم کرده و در آب در حال جوش بیندازید. بعد از گذشت ۴ الی ۵ دقیقه، که پیازها کمی جوشید و لایههای آن کمی نرم شد از آب جوش بیرون بیاورید و لایههای آن را جدا کنید.
آماده سازی مواد داخل دلمه پیاز
برای مواد داخل دلمه، در یک ماهیتابه یک پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود و بعد ۲۵۰ گرم گوشت چرخی به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس یک قاشق چایخوری ادویهی کاری، یک قاشق چایخوری زردچوبه، یک قاشق چایخوری پاپریکا، یک قاشق غذاخوری سماق و نمک اضافه کنید و تفت دهید. یک قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی و یک قاشق غذاخوری رب انار نیز به گوشت اضافه کنید و زیر و رو کنید.
نصف پیمانه لپه را که از ۲ ساعت قبل در آب خیساندهاید را پخته و بعد از پخت، به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.
نصف پیمانه برنج را که از قبل خیس کردهاید به مواد داخل ماهیتابه اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید. سپس به اندازه نصف پیمانه، آب اضافه کنید تا برنج کمی نیمپز شود. زمانی که آب مواد گوشتی کشیده شد، یک چهارم پیمانه زرشک به همرا ۴ قاشق غذاخوری نعنا خشک نیز به آن اضافه کنید. بسته به ذائقه خود میتوانید برای ترش شدن مواد از رب نارنج استفاده کنید.
پیچیدن دلمه پیاز
کف قابلمه را با برشهای سیبزمینی بپوشانید. ورقههای پیاز را نیز از وسط برش بزنید و داخل آن را با مواد دلمه پر کنید و سپس آن را ببندید و کنار هم در قابلمه بچینید.
برای تهیه سس دلمه پیاز، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی به همرا ۱ قاشق غذاخوری رب انار را داخل روغن بریزید و تفت دهید. کمی زردچوبه و مقداری نمک به آن اضافه کنید و سپس ۲ پیمانه آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا سس به جوش بیاید. در صورت تمایل میتوانید مقداری زعفران دم کرده را نیز به سس بیفزایید.
زمانی که سس به جوش آمد، آن را روی دلمهها بریزید و یک بشقاب روی دلمهها قرار دهید و ۲ ساعت درب قابلمه را ببندید تا دلمهها کاملا پخته شود. دلمه پیاز آماده سرو است.
پیشنهاد دیدنی: خوشمزهترین دلمه برگ مو ترکی را ببینید.