تنفس مصنوعی در خانه با روشهای ابتدایی
|تنفس مصنوعی در خانه با روشهای ابتدایی + بهمن 1401
تنفس مصنوعی در خانه با روشهای ساده راهی را به شما نشان میدهد که در مواقع اضطراری تا رسیدن اورژانس مریض را از خطر نجات دهید.

تنفس مصنوعی که به عنوان تنفس نجات یا احیای دهان به دهان نیز شناخته میشود، یک تکنیک نجات بخش است که برای تامین اکسیژن برای افرادی که تنفس نمیکنند یا دچار ناراحتی تنفسی نمیشوند، استفاده میشود. انجام تنفس مصنوعی در خانه میتواند در مواقع اضطراری مانند غرق شدن، خفگی یا ایست قلبی، قبل از رسیدن کمکهای پزشکی حرفهای، حیاتی باشد. مراحل انجام تنفس مصنوعی در خانه به شرح زیر است.
تنفس مصنوعی در خانه
وضعیت را ارزیابی کنید: قبل از شروع تنفس مصنوعی در خانه اطمینان حاصل کنید که فرد پاسخگو نیست و نفس نمیکشد یا در تنفس مشکل دارد. علائم تنفس مانند حرکت قفسه سینه یا صداها را بررسی کنید و ببینید که آیا فرد به ضربههای ملایم یا تماس پاسخ میدهد یا خیر.
فرد را به پشت قرار دهید: فرد را به پشت روی یک سطح سفت، ترجیحاً روی زمین قرار دهید. سر آنها را کمی به عقب خم کنید تا راه هوایی باز شود.
راه هوایی را پاک کنید: برای تنفس مصنوعی در خانه دهان را از نظر هرگونه انسداد، مانند غذا یا اشیاء خارجی، بررسی و در صورت وجود آنها را پاک کنید. مراقب باشید که هیچ جسمی را بیشتر به داخل راه هوایی فشار ندهید.
تنفسهای نجاتبخش را شروع کنید: دهان خود را محکم روی دهان فرد قرار دهید و مطمئن باشید که هوا از جایی خارج نمیشود. برای جلوگیری از خروج هوا، بینی فرد را با انگشتان خود ببندید. با دمیدن در دهان فرد با دو نفس، نجات را شروع کنید و مطمئن شوید که قفسه سینه در هر نفس بالا میرود. هر نفس باید در حدود یک ثانیه داده شود.
ادامه فشردهسازی قفسه سینه: اگر قلب فرد نمیتپد یا نبض ندارد، تنفسهای نجات دهنده را با فشردهسازی قفسه سینه در CPR (احیای قلبی ریوی) ترکیب کنید. پس از هر ست ۳۰ مرتبهای که قفسه سینه را فشار میدهید، دو بار داخل دهان فرد، نفس را با فشار وارد کنید. چرخه را تکرار کنید تا زمانی که کمک حرفهای برسد یا فرد شروع به نفس کشیدن کند.
برای کمک اضطراری تماس بگیرید: اگر تنها هستید، قبل از تماس با اورژانس (مثلاً ۹۱۱) حدود دو دقیقه تنفس مصنوعی در خانه و فشار قفسه سینه را انجام دهید. اگر شخص دیگری در آنجا حضور دارد، از او بخواهید در زمان شروع تنفس مصنوعی برای کمک تماس بگیرد.
تا رسیدن کمک ادامه دهید: به تنفس مصنوعی در خانه و فشرده سازی قفسه سینه ادامه دهید تا زمانی که پرسنل پزشکی اورژانس وارد شوند و کار را تحویل بگیرند یا فرد شروع به تنفس کند و نبض داشته باشد.
دریافت آموزش مناسب در زمینه CPR و تکنیکهای تنفس مصنوعی ضروری است. بسیاری از سازمانها، مانند انجمن قلب آمریکا یا صلیب سرخ، دورههای گواهی CPR را ارائه میدهند که این مهارتهای نجات جان را آموزش میدهند. داشتن دانش و اعتماد به نفس برای انجام صحیح تنفس مصنوعی میتواند به طور قابل توجهی شانس نتیجه مثبت را در شرایط اضطراری افزایش دهد.
به یاد داشته باشید، تنفس مصنوعی در خانه یک اقدام موقت برای حفظ زندگی است تا زمانی که کمکهای پزشکی حرفهای در دسترس باشد. هنگامی که فردی به یک وضعیت اورژانسی احتیاج دارد، در اسرع وقت برای کمک اضطراری تماس بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: اگر به مطالب سلامتی علاقه دارید رودههای خود را با مصرف گلوتامین ایمن کنید را بخوانید.