اگر دندانهای سالم میخواهید، حتما بخوانید! + بهمن 1401
|اگر دندانهای سالم میخواهید، حتما بخوانید! + بهمن 1401
مسواک زدن بیش از حد سخت (محکم) یا استفاده از مسواک نامناسب میتواند به دندانها و لثهها آسیب برساند و منجر به مشکلاتی مانند سایش مینای دندان و عقبرفتگی لثه شود که به نوبه خود میتواند منجر به حساسیت دندان شود.

افرادی که محکم مسواک میزنند، فکر میکنند این تنها راهی است که میتوانند دندانهایشان را تمیز و سفیدتر نشان دهند. اما این کار معکوس است، زیرا نه تنها باعث تحلیل لثهها میشود، بلکه مینای سفید و براق روی دندانها را نیز از بین میبرد و آنها را زردتر و تیرهتر نشان میدهد. کوبهدر این مطلب به بررسی نکات صحیح مسواک زدن میپردازد.
نکات صحیح مسواک زدن
این نکات صحیح مسواک زدن را رعایت کنید تا حساسیت دندان را از بین ببرید و از آسیب به دندانها و لثههای خود جلوگیری کنید.
- عادتهای محکم مسواک زدن خود را تغییر دهید.
- از مسواک نرم استفاده کنید.
- هر سه یا چهار ماه یکبار آن را تعویض کنید.
- اندازه و شکل مسواک باید به خوبی با دهان مطابقت داشته باشد تا بتوانید به راحتی به همه مناطق دسترسی داشته باشید.
- مسواک خود را در زاویه ۴۵ درجه نسبت به لثهها قرار دهید. به این ترتیب، الیاف مسواک میتوانند به زیر خط لثه برسند و تمیز شوند.
- برس را به آرامی به جلو و عقب حرکت دهید. برای تمیز کردن سطوح بیرونی، داخلی و جویدنی دندان از ضربات کوتاه و پهن استفاده کنید. برای تمیز کردن سطوح داخلی دندانهای جلویی، مسواک خود را به صورت عمودی کج کنید و از حرکات بالا و پایین استفاده کنید.
اگر مسواک برقی استفاده میکنید
اگر از مسواک برقی استفاده میکنید، اجازه دهید تمام کار را انجام دهد و به جای فشار دادن آن به دندانهایتان، به آرامی آن را روی دندانهایتان بلغزانید. برای جلوگیری از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندانها به مدت دو دقیقه دو بار در روز مسواک بزنید. همچنین استفاده از خمیردندان فلوراید برای کمک به جلوگیری از پوسیدگی مهم است.
برای سالم و تمیز نگه داشتن دهان نکات زیر توصیه میشود
- زبان خود را مسواک بزنید تا باکتریها را از بین ببرید و نفس خود را تازه کنید.
- یک بار در روز نخ دندان بکشید تا باکتریهای پوسیدگی دندان بین دندانها، جایی که مسواک شما نمیتواند به آن برسد، را از بین ببرید.
- نوشیدنیها و تنقلات شیرین را محدود کنید و از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کنید.
- برای پیشگیری و درمان بیماریهای دهان به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید.